Vocals

Ik zing.
Veel verschillende stijlen en songs, waaronder vást ook jouw lievelings.

In 2007 ben ik vanuit mijn kleine dorpje Wezep naar Tilburg vertrokken om daar zang te gaan studeren aan de Rockacademie. Een onwijs gave opleiding die een mooie basis heeft gelegd voor een carrière in muziek. Tijdens een minor in Londen heb ik me meer verdiept in de zakelijke kant, echter heb ik de focus tijdens mijn afstuderen verlegd naar mijn eerste liefde; songwriting (en zingen!). Als Zoé Red ben ik in 2012 afgestudeerd in een prachtig zaaltje in het poppodium 013, Tilburg.

Tijdens mijn studie heb ik al gave projecten mogen doen en met geweldige artiesten mogen werken. Als vocalist heb ik in de studio voor meer dan 100 tracks de backing vocals verzorgd, nog voor afstuderen. Een album promotie tour met Ilse de Lange, in mijn 2e jaar studie was toch een van de hoogtepunten.
Na mijn studie heb ik met onwijs veel gave bands en muzikanten het podium gedeeld. De laatste 10 jaar met zo’n 100 optredens per jaar, met leuke ‘werk reisjes’ voor de afwisseling.
Het podium is waar voor mij het feestje plaats vindt.

Mijn groove-hart ligt in de soul, funk, jazz hoek. Mijn verhalen verteller kiest voor singer-songwriter songs en de entertainer in mij wil vooral heel veel energie voelen en kunnen dansen.

Deze verschillende liefdes binnen de muziek maken dat ik al jaren in/met allerlei formaties op het podium sta. Als lead vocal bij diverse high-energie bands,  kleine pop/jazz bands, als backing vocal bij gevestigde artiesten, als MC/vocal naast Dj’s, als solo zangeres achter de piano.. maar vooral in alles als mezelf.

Na het uitbrengen van de EP ‘Collecting hearts to build a home’ met Zoé Red, is het qua opnames vrij stil gebleven. De focus lag op live.

De komende jaren hoop ik weer terug te komen bij de kern, de song zelf.
Veel mooie liedjes schrijven en vastleggen wanneer het goed voelt. Ik hoop in 2021 een nieuw album met jullie te kunnen delen!